گریتینگ

گریتینگ

گریتینگ

صنعت پالایش رهام خرید و فروش انواع آهن آلات ساختمانی از قبیل تیرآهن و هاش،ورق،نبشی،ناودانی،میلگرد،مش و رابیتس،چهارپهلو،ریل، پروفیل،قوطی،با متریال فولادی، استنلس استیل، آلومنیمی،مسی و آلیاژی و …..

گریتینگ1

گریتینگ چیست؟

نوعی شبکه ی فولادی یا فایبرگلاس می باشد که با داشتن خواصی همچون مقاومت بالا ، امکان عبور نور و هوا ، زیبایی ظاهری و قیمت کمتر نسبت به گزینه های مشابه به عنوان یکی از پرکاربردترین انتخاب ها ، جهت پوشش کف ( walk way ) و پله ی کارخانه ها و ساختمان های شهری شناخته شده است.

گریتینگ یا همان صفحات مشبک فلزی را با استفاده از تسمه یا میلگرد تولید میکنند.

به عنوان مثال گریتینگ تسمه در تسمه،  تسمه در میلگرد، تسمه در چهارپهلوی تابیده شده. که در این بین بیشترین کاربرد را، تسمه در میلگرد داشته.

آن هم به علت وزن کمتر نسبت به مقاومت یکسان با گریتینگ تسمه در تسمه و نیز سرعت بالاتر پروسه تولید این نوع.

چشمه ( مشبندی گریتینگ ) 

فاصله ی بین تسمه های باربر و رابط از یکدیگر را گویند. که معموملا با دوعدد مشخص می شود: x و y . که عدد اول x  میزان فاصله ی بین تسمه های باربر و عدد دوم y  فاصله ی بین رابط ها از یکدیگر می باشد. کلیه اندازه ها طبق استاندارد ISO به میلیمتر می باشد.

گریتینگ ضد لغزش یا مضرس دار

برای جلوگیری از صافی سطح از این نوع استفاده می شود. 

بارگذاری

یکی از مشخصات اساسی هر گریتینگ، و در واقع کارکرد اصلی آن میزان باری است که می تواند تحمل کند، تا به حد مجاز خمیدگی برسد. دو نوع بارگذاری وجود دارد:

1) بارگذاری متمرکز

2) بارگذاری گسترده

آنچه که در میزان بارگذاری حائز اهمیت است، نوع تسمه باربر و فاصله باربرها از یکدیگر است و نوع رابط تاثیر چندانی در میزان بارگذاری ندارد.

شرکت‌های سازنده

طی 10 سال گذشته در سطح کشور، شرکتها و کارگاههای متعددی در زمینه تولید تأسیس شده و فعالیت خود را ادامه داده اند ، که بیشترین این شرکت‌ها در شهر اراک مشغول ساخت هستند درواقع اراک به عنوان مهد گریتینگ ایران شناخته شده است.

اما نکته‌ی قابل توجه این است که اکثر شرکت‌های سازنده در ایران ، همچنان از روشهای سنتی جهت برش و پانچ این تسمه ها استفاده می‌کنند که این امر با توجه به مراحل ساخت ، دارای راندمان پایین‌تری نسبت به روشهای بهینه و اتوماتیک می‌باشد.

مشخصات فنی گریتینگ

حاصل اتصال و برخورد تسمه های باربر و رابط به صورت شبکه ای در یکدیگر می باشد.

شامل سه نوع میباشد:

1.تسمه در تسمه
2.تسمه در نیم تسمه
3.تسمه در میلگرد ( چهار پهلوی تابیده شده )

تسمه باربر

در طراحی و ساخت گریتینگ، همواره در دو سر دهانه ی بارگذاری یا ساپورت های مد نظر، نوع تسمه را مشخص می کنند. که به آن تسمه ی باربر می گویند و در نقشه های صنعتی آن را با نماد یک فلش دوسر مانند لوگوی بالای سایت، نمایش می دهند.

تمام بار وارده  بر روی تسمه های بابر می باشد. لذا انتخاب ضخامت، ارتفاع و طول تسمه ی باربر، بیشترین تاثیر را در مقاومت و استحکام گریتینگ می گذارد.

بدین شکل که با افزایش ضخامت و ارتفاع تسمه ی باربر میزان تحمل بار وارده به گریتینگ افزایش یافته و در مقابل با بلند شدن دهانه ی بارگذاری و به طبع آن طول تسمه ی باربر، مقدار مقاومت گریتینگ کاهش می یابد.

رابط گریتینگ ( تسمه ، نیم تسمه ، میلگرد و یا چهارپهلو )

برای ایجاد شبکه های گریتینگ و تثبیت تسمه های باربر، از رابط استفاده می کنند.

این رابط بار خاصی را تحمل نکرده و تنها شکل ظاهری این شبکه را حفظ نموده و باعث شکل گیری چشمه ی گریتینگ می شود.

البته هرچقدر طول رابط بیشتر شود، به علت افزایش تعداد تسمه های باربر، استحکام گریتنیگ بالا می رود.

کاربردها

صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ( پالایشگاهها، واحدهای پتروشیمی، سکوهای نفتی و .. )

تاسیسات شهری ( پلکان ، رمپ و پلها )

نیروگاه های آبی و گازی و …

صنایع فولادی و فلزی

صنایع غذایی و دارویی

عمران و راه سازی

صنایع حمل و نقل و باربری

تاسیسات آبی و تصفیه خانه ها

صنعت خودروسازی و ماشین سازی

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه ها بسته شده اند.